Жега на 27 октомври - блокада на централата на ДПС в София

51101
Жега на 27 октомври - блокада на централата на ДПС в София
Снимка: БГНЕС

Проблемът не е в Бат Сали, а на ДПС. Проблемът е, че от Кюстендил влиза депутат от ДПС със само 800 гласа – най-ниският резултат на тези избори. Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Законът е такъв, но първо – той не е направен както трябва и второ, математическите изчисления не са наред. Бихме приели избора на Методиев, но и ДПС агитираше на турски език, което е нарушение на изборните правила, припомни кюстендилският кмет.

Настроения срещу ДПС заради Кюстендил - законът е виновен

Вече нещата са избистрени и ясни. Това заяви избраният за депутат от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев, който е бивш шеф на Ком...

Застанахме пред Лютви Местан и казахме именно това – ДПС да се откаже от мандат от Кюстендилски регион. И няма юридическа пречка - чл 302 и 303 от Изборния кодекс позволяват избрани за депутати да се откажат и да не полагат клетва, а парламентът да започне работа с по-малко от 240 народни представители, посочи Паунов пред Нова телевизия.

Не става въпрос за протест срещу етнос, а за закони, направени в услуга на ДПС – това беше мотото на протестиращите в Кюстендилски регион срещу избора на Александър Методиев. За „порок в Изборния кодекс” призна и Лютви Местан – вторичното разпределение на депутатски мандати. Ние бяхме против тази методика, но не можем да действаме противоконституционно, категоричен беше лидерът на ДПС.

Ние няма да допуснем клетва на Александър Методиев. В понеделник, 27 октомври, ще блокираме централата на ДПС в София – ще дойдат хора от цяла България. Ще внесем и 100 хил. подписа за промяна на закон – с мажоритарно представителство. Ще поискаме разрешение от Столична община за действията си, закани се кюстендилският кмет. Сезиран е Конституционният съд за вота от Турция – когато бъде взето решение там и има корекция на гласовете, ще има преразпределение на вторичните мандати, заяви Паунов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com