Кметът на Кюстендил решава за 3-ти мандат с референдум

8070
Кметът на Кюстендил решава за 3-ти мандат с референдум
Снимка: БГНЕС

Допитване до всички избиратели реши да направи сегашният кмет на Кюстендил Петър Паунов, за да разбередали да се кандидатира за трети мандат.

Дясната коалиция "Кюстендил", издигала досега Паунов, в която влизат 14 партии и сдружения, насрочва референдум за 5 юли. Право да участват имат около 32 хил. гласоподаватели. Те ще гласуват по адресна регистрация, като ще попълват собственоръчно предварително изготвена бланка с името си по лична карта, адреса, ЕГН и с ясно посочен отговор на три въпроса.

БНБ не може да отпечата бюлетините за изборите

Проблем с отпечатването на бюлетините за местния вот разтревожи парламента. Печатницата на БНБ не може да се справи със задачата да ос...

Гласуването ще продължи 14 часа. Накрая всички урни ще бъдат изсипани на едно място и ще се брои безпристрастно, а анонимността на вота е гарантирана. В комисиите ще могат да участват и представители на други политически сили. Самото допитване ще струва около 800 лева - 300 лева за хартия, 100 лв. за тонер и още 400 лв. за други консумативи. 200 доброволци ще поемат организационната и техническата работа. Под 5000 участвали ще се счита за провал, предаде БНР.

Правя си едно свое „селфи“ - честно и открито хората да кажат, дали са съгласни да имам трети мандат, заяви кметът Паунов. Според него два мандата са абсолютно достатъчни, макар че по света няма ограничения в мандатите за кметове на градове. За мнозина този начин за номиниране ще мобилизира привържениците на сегашния кмет Паунов, ще е една репетиция за предстоящия вот на есен.

На миналите избори той беше избран с 14 000 гласа. Сега просто ще провери колко са зад него, коментират активисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com