Кюстендил изригна с "Долу ДПС"

50543
Кюстендил изригна с "Долу ДПС"
Снимка: БГНЕС

В Кюстендил се събраха на протест срещу изпращането на Александър Методиев - Бат Сали от ДПС, който е на път да бъде изпратен в парламента с по малко от 2% от гласовете. Недоволните хора, които се водят от кмета Петър Паунов, скандират "Долу ДПС". Не липсват и крайни изказвания.

В ефира на bTV Паунов Паунов обяви, че върху Кюстендил се прилага политически натиск. На въпрос кой го оказва, той отговори "очевидно върху тези, които са изработили изборния закон". В допълнение беше поискано премахване на незаконните резултати от Турция.

Кметът коментира в ефира на Нова телевизия, че се изсипват тези гласове в Кюстендил, защото не искат да има чист регион, неосквернен от простащината. Той допълни: "Да знаете, че от този регион България ще пламне и ще ви върнем в Турция".

За съжаление от два дни тече информация, която към момента никой официално не отрича. Кюстендилски многомандатен избирателен райони е излъчил, според някои за депутат човек, с прякора Бат Сали, допълни Паунов.

Влизането на Бат Сали като депутат взриви Кюстендил

Евентуалното разпределение на Александър Методиев, известен като Бат Сали, за депутат от Кюстендил предизвика остри реакции в целия рег...

„Не съм чувал някой който публично да е заявявал подкрепа за него. Резултатите сочат от 62 000 гласували, 800 гласа за това лице, най-ниския резултат в цяла България. 10-ти многомандатен избирателен район никога не е оскверняван по подобен начин. Не бих говорил за политика, ако някой драстично не нарушава закона. Българското законодателство не може да има математическа формула, която да даде мандат в четири мандатен район на осма политическа. 20 000 гласа не са равни на 800 гласа. Няма как някой да ни убеди, че този закон е български. Когато има законодателство, което вреди на България и взема избирателните ни права, това не може да го приемем”, заяви Петър Паунов.

Той подчерта, че в Кюстендил ДПС има най-нисък резултата. „И при това искат да ни изпратят тук, да осквернят този район, за да откажат всички хора да гласуват, да смятаме, че е безнадеждно и да си ходим. Аз не си тръгвам, оставам тук”, заяви Петър Паунов.

Кметът посочи, че при излизане на официалното разпределение на мандатите и решение на ЦИК, това решение на момента ще бъде обжалвано.

Петър Паунов заяви: „Кюстендил е рибената кост в гърлото на ДПС. Да знаете, че от тук цяла България ще пламне. Сега сбъркахте. Вие въставате срещу България, рибената кост е Кюстендил. От тук се отрови цялата ви корупционна схема”, каза пред протестиращите кметът Петър Паунов.

Протестиращите поискаха законно решение на ЦИК, анулиране на гласовете от Турция и правилно разпределение на гласовете, както и мажоритарна система за избор на хора, които да се излъчват от съответните райони.

Кметът на Кюстендил за Бат Сали: Няма да позволим "подобно оскверняване"

Евентуалното разпределение на Александър Методиев, известен като Бат Сали, (на снимката) за депутат от Кюстендил предизвика остри реак...

Единият от говорителите на Централната избирателна комисия (ЦИК) Светозар Томов обясни, че проблемът е заложен при метода за изчисляване на мандатите. Той допълни, че до тук се е стигнало, тъй като чужбина не излъчва мандат, а в изборния кодекс е записано преразпределение.

Днес предстои да се обявят окончателните резултати от изборите. Засега разпределението на мандатите е следното - ГЕРБ е с 84 места, БСП е с 39, ДПС е с 38, Реформаторският блок е с 23, "Патриотичният фронт" е с 19 депутати, "България без цензура" е с 15 места, а "Атака" и АБВ е с по 11 места. До неделя, 12 октомври, окончателно ще бъдат определени имената на новите 240 депутати.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com