Новата магистрала "Струма" при Дупница се пропука

11401
Новата магистрала "Струма" при Дупница се пропука
Снимка: БГНЕС

Последното открито трасе на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването му.

Пукнатина, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна, е в самия край на ЛОТ-а при влизане в Дупница, предаде БГНЕС .

Движението на платното от магистралата в посока София се извършва само в крайната лява лента, 1/3 от която също е напукана.

Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци. През пропукалия се участък ще мине трафикът след като се свържат ЛОТ-1 и ЛОТ-2 – Благоевград - Дупница. Вторият може да бъде пуснат и в края на октомври, прогнозира наскоро министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Участъкът на ЛОТ-1 от АМ "Струма" бе официално открит на 22 юли 2013 година от Десислава Терзиева, тогава министър на регионалното развитие.

Така само 20 месеца след откриването на ЛОТ-1, пътното платно се пропука. Пукнатината е в продължение на 15-на метра - тръгва от банкета, преминава през аварийната и дясна ленти, за да обхване и една трета от най-лявата. Пукнатината е обработена с горещ асфалт, който се лющи. Преминавайки от банкета върху асфалта в аварийната лента, пукнатината се е "раззинала" на 4-5 см. Пропуканият участък се намира върху близо 10-метров насип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com