Блокада и на Е-79 заради Бат Сали, "парашутисти" имало само на летището

21512
Блокада и на Е-79 заради Бат Сали, "парашутисти" имало само на летището
Снимка: БГНЕС

Стотина души блокираха главния път E-79 при Дупница в знак на протест срещу влизането на Александър Методиев в парламента като депутат от Кюстендилски регион.

Трафикът по Главен път Е-79 е изключително натоварен. Протестът затруднява и движението в централна градска част, тъй като целият поток от автомобили минава именно през този район.

Протестното шествие срещу ДПС тръгва след час от "Македония"

Протестът срещу влизането на Александър Методиев (Бат Сали) като депутат от Кюстендилски регион в 43-тото Народно събрание ще започне в...

Още от 11.00 часа жителите на града бяха призовавани с патриотични песни да се включат в днешния протест срещу влизането на Александър Методиев от ДПС в 43-то НС. Протестиращите са с плакати, които гласят: „Дупница няма да бъде градът на Бат Сали”, „От ДПС могат и магаре да изберат” и др. В протестните действия участват и майки с деца.

Протестиращите носят и български знамена. След едноседмична почивка, те отново се събраха на емблематичния за града площад на барикадите, за да изкажат своето недоволство. Тук на място е кметът на град Дупница Методи Чимев, който изцяло подкрепя протеста на жителите на Дупница. Протестът има разрешение за блокиране на движението от 12:00 до 12:30 часа. На място са всички национални медии.

"Ако Бат Сали не се оттегли, искаме мажоритарни избори", закани се един от протестиращите. "Не може така, не става - парашутисти има само на летището. Законът е грешен, да не кажа налудничав", добави друг. "Омръзна ни - как един ром, избран от група турци, влезе в Народното събрание - нещо трябва да се промени", каза трети.

Мерките за сигурност също са изключително засилени.

Жега на 27 октомври - блокада на централата на ДПС в София

Проблемът не е в Бат Сали, а на ДПС. Проблемът е, че от Кюстендил влиза депутат от ДПС със само 800 гласа – най-ниският резултат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com