ГЕРБ печели и в "размирната" Дупница, но там се очертава балотаж

11023
ГЕРБ печели и в "размирната" Дупница, но там се очертава балотаж

Балотаж ще определи новия кмет на Дупница, след като днес (25 октомври) кандидатът на ГЕРБ Методи Чимев събра 45% от гласовете на избирателите. Опонентът му от БСП Иван Ибришимов, който стана депутат на мястото на заелата поста "омбудсман" Мая Манолова, печели 25%, твърди "Струма".

В Дупница надпреварата беше много ожесточена, като там се стигна и до среднощни гонки. Причината - определени за клеветнически статии и листовки, пълни с материали, срещу Ибришимов и кандидатите за обществени съветници в Дупница.

Кандидатът за кмет на Дупница Иван Ибришимов на празника на Ресиловския манастир

Симпатизанти от село Джерман почетоха големия християнски празник Покров на Пресвета Богородица заедно с кандидата за кмет на Община Ду...

Според пострадалите от подигравателните статии в листовките, те са дело на досегашния ръководен екип на общината от ГЕРБ. Повод за съмненията им са няколко факта. Тримата младежи, които са били наети да разпространят изданието, работят във фирмата на Стойчо Милев-Чушкара, който е баща на досегашния заместник-кмет на Дупница Крум Милев. Пострадалите имат съмнение също, че цялата операция по издаването на този вестник е финансирана от лидера на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов-Ивкони. Той гостува на живо в местната телевизия "Рила" в предизборно студио, в което се подигра публично на градския вестник "Обзор" и го нарече "ОТ зор". Автор на това подигравателно име пък е главният редактор на вестник "Вяра" Лидия Павлова, която беше подела истинска кампания срещу кандидата за кмет на БСП д-р Иван Ибришимов и участниците в листите, които го подкрепят. Усилията на екипа на вестник "Вяра" да опетни името на кандидата за кмет, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, местна коалиция "Обединени за Дупница" и НДСВ му изкараха глоба от ЦИК по сигнал, подаден от щаба на д-р Ибришимов. Според пострадалите, зад списването на многотиражката стоят именно журналисти от въпросната медия, които по този начин си отмъщават за наложената глоба.

На снимката: Иван Ибришимов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com