В Кюстендил създават здравно-консултативен център за майчино и детско здравеопазване

2773
В Кюстендил създават здравно-консултативен център за майчино и детско здравеопазване

Болницата в Кюстендил създава здравно-консултативен център за майчино и детско здравеопазване, съобщи директорът й д-р Александър Величков. Здравно-консултативният център ще заработи от утре, съгласно национална програма за подобряване на майчиното и детско здраве, информира Дарик нюз.

Дейността му ще включва неонатален слухов скрининг на новородени деца в отделението по неонатология, с цел ранна диагностика и интервенция при деца с увреждане на слуха и комплексно обслужване на бременни жени и деца в рамките на националната програма. Тя включва информационни, логистични и координационни дейности за деца с увреждания и с хронични заболявания, родилки и бременни с патология на бременността в хода на тяхното болнично лечение и/или амбулаторно проследяване и лечение.

32 души са с положителна проба за бруцелоза в Кюстендилско

32 души са дали положителна проба за бруцелоза в Кюстендилска област, това каза заместник – областният управител на Кюстендил Сил...

Предоставяна ще бъде и психологическа подкрепа и консултиране на деца с увреждания, хронични заболявания, бременни жени и родилки, хоспитализирани в болницата и ще бъде осъществявана превенция на изоставянето на деца.

В националната програма, по която ще функционира центъра, е включено и предоставяне на специализирани консултации от медицински и немедицински специалисти за деца с увреждания, деца с хронични заболявания, недоносени деца, родилки и бременни с патология на бременността.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com